ADANA / YÜREĞİR - Makimsan Ortaokulu

Şbt

Adana'mızın Kurtuluşunun 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen robotik kodlama yarışmasına katıldık.

Ock

Türkçe öğretmenlerimizin 5. ve 6. sınıf öğrencileri arasında düzenlediği kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize madalya verildi.

Kas

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü nedeniyle okulumuzda duzenlenen10 Kasim Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ü Anma töreninde öğrenci ve öğretmenlerimiz hazır bulunarak sunulan şiir ve orataryo gösterisini izledi.

Kas

Makimsan Ortaokulu olarak botanik bahçesini gezdik Öğretim görevlisi tarafından yapılan sunumda öğrencilere endemik bitkiler ve bitkilerin fizyolojisi hakkında bilgi verildi .Geziyi organize eden Okul Müdürümüz Resul Apanlar a ve öğrenci koordinasyonunu sağlamada yardımcı olan Bilişim teknolojileri ve Yazılım Öğretmenimiz Hürü Alsancak ile Müdür yardımcımız Sevgi Gülümsek e teşekkür ederiz.

Kas

Okul Müdürümüz Resul Apanlar Okulumuz Müdür Yardimcısı Sevgi Gülümsek ve Türkçe öğretmeni Nuran Aksu'nun önderliğinde yapılan projede çocuklar okul öğretmenlerinin aldıkları minder ve kitaplarla oluşturulan bahçe kütüphanesinde keyifle okuma saati gerçekleştiriyorlar.

Okulumuzun bahçesinde havanın güzel olduğu zamanlarda. öğrencilerimiz özenle korunan minderlerimizi  uygun alanlara koyarak kitaplarını okuma fırsatı buluyorlar. Okul öğretmenlerinin bağışladığı kiitaplarla oluşturulan bahçe kütüphanesinde yer alan kitapları özenle muhafaza ediyor sürekli güncelliyoruz.

Kas

Dünya Uzay Haftası kapsamında öğrencilerimizle Yunus Emre Kültür Evi  bünyesinde düzenlenen gözlem şenliğine katıldık Astronomi ve uzay bilimleri uzmanı tarafındn verilen seminere öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi.

Nis

Okulumuz müdür yardımcısı Sevgi GÜLÜMSEK koordinesinde yürütülen çalışma ile  öğrencilerimiz çeşitli meslek sahipleri ile bir araya geliyor.Lise ve meslek seçme açısından kritik bir dönemde olan 8. sınıf öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdikleri bu etkinliklerde şimdiye kadar DİYETİSYEN , POLİS ve ZABITA meslekleri tanıtıldı.Bu meslek sahiplerinden değerli misafirler okulumuzda ağırlandı.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Hatice NİZAMOĞLU aşağıda belirtilen eTwinning projelerini yürütmektedir.

Haz

Orman genel müdürlüğünün hazırladı ğı resim yarışmasında 8/A sinifi ogrencilerimizden Bahar Calar il 2. Olarak ödülünü vali yardımcısı Mustafa Aydın'dan aldi

Haz

Okulumuz ogretmenlerinden gorsel sanatlar öğretmeni Sinem ALPASLAN ASİLTÜRK un yürüttüğü etwinning projesi ArtCafe ürünleri ve teknoloji tasarım dersi öğretmeni hatun SARI nin teknoloji tasarım ürünlerinin yer aldığı sergi izleyenlerle buluştu. Sergi, gelen misafirlerin büyük beğenisini topladı

Nis

Adana yeşilay cemiyeti ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından yürütülen "bağımlılıkla mücadele eğitimi projesi" kapsamında okulumuz öğrencilerine eğitim düzenlendi.Eğitimin kapanış töreni Yüreğir kaymakamımız sayın Oğuzhan BİNGÖL , il milli eğitim Müdürümüz sayın Veysel DURDUN ve ilçe milli eğitim müdürümüz Sayın mehmet KILIÇ ´ın katılımlarıyla gerçekleşti

Nis

Sıfır atık projesi kapsamında okulumuz görsel sanatlar öğretmeni Sinem Alpaslan Asiltürk kordinesinde AFİŞ yarışması düzenlendi.

Nis

Sıfır Atık projesi kapsamında okulumuzda atık pil toplama kampanyası düzenlenmiştir.Sınıflara yerleştirilen atık pil kutuları ile öğrenciler ve öğretmenlerimiz artık pilleri çöpe atmıyor geri dönüşüme göndererek doğayı koruyor.

Nis

13. TÜBİTAK ortaokulları araştırma projeleri yarışmasında 2 projemiz ile bölge sergisine katılmaya hak kazandık.KKTC,adana,osmaniye,kahramanmaraş,mersin,gaziantep ve hatay illerinden projelerin değerlendirilmesi sonucunda 100 proje bölge sergisine katılmaya layık görüldü.