.

Okulumuz,Adana iline bağlı,Yüreğir merkez ilçesinin Kiremithane Mahallesinde bulunmaktadır.Burası ilçenin en eski yerleşim yerlerinden biridir.Çok büyük ve kalabalık bir mahalledir.

Eski dönemlerde bu yörede çok miktarda tuğla ve kiremit yapım ocakları bulunmaktaydı.Bundan dolayı adı Kiremithane mahallesi olarak kalmıştır.Zamanla bu ocaklar kaybolarak yerleşim yerine dönüşmüştür.

Okulumuz 2003 yılında eğitim öğretime açılmıştır.Okulumuzda bir müdür iki müdür yardımcısı ve 25 öğretmen çalışmaktadır.

Okulumuzda 15 derslik , bir kütüphane ve bir adet bilişim atölyesi bulunmaktadır.

Okulumuz Makine Kimya  Sanayi adlı şirket tarafından yaptırılmıştır.Bu nedenle okulumuza Makimsan İlköğretim okulu adı verilmiştir.2012 yılında okul bahçesine yeni bir binanın yapılmasıyla,değişen yönetmelik gereği ilkokul bölümünün yeni binaya geçmesiyle okulumuz Makimsan Ortaokulu olarak ayrılmıştır.

Yayın: 24.01.2023 - Güncelleme: 24.01.2023 16:07 - Görüntülenme: 585