T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / YÜREĞİR - Makimsan Ortaokulu

TANITIM

 ÖĞRENCİ+ÖĞRETMEN+VELİ ÜÇGENİNDE SAĞLIKLI İLETİŞİMLE OKULA AKTİF KATILIM PROJESİ

         Bu projeyle dezavantajlı mahalledeki ortaokulda öğrenim gören, risk altındaki çocuklarda meydana gelen ya da gelecek olan davranış bozukluklarını önlemek ve var olanı en aza indirgemek ,yine bu bölgedeki diğer komşu okulların da uygulayabilmesini sağlayıp bu konunun simgesi haline gelmek hedeflenmektedir. Erasmus+ programının eğitim seviyesinin yükseltilmesi amacıyla daha çok çocuğun eğitim-öğretime entegrasyonunu önemsemesi, bu projenin çıkış noktası olmuştur. Üstelik AB 2020 stratejilerinin eğitim hedefi olan okullaştırmanın artırılması için, okula etkin bir şekilde katılımının sağlanmasına engel teşkil edecek durumların tespit ve çözümü ,Yükseköğretime hazır bireylelerin önceliğidir. Bu amaçla 1 Eylül 2017-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında "Veli+Öğrenci+Öğretmen Üçgeninde Sağlıklı İletişimle Okula Aktif Katılım" isimli projenin 12 kişilik bir ekiple yürütülmesi planlanmaktadır. Bu ihtiyaca yönelik, proje ekibindeki öğretmenlerin çoğu, lisans eğitimini 2000 yılından sonra tamamlamış, idealist öğretmenlerden oluşturulmuştur. Ekip, gereken yeterlikleri elde edecekleri eğitim hareketleri için oldukça isteklidir.

     Gereken yeterliklerin elde edilmesi için planlanan Avrupa hareketlilik faaliyetleri:

1.Faaliyet: Davranış bozukluğu olan çocuklar için öğretmenlere ileri teknikler ve çözüm yolları öğreterek problemlerle başa çıkma becerisi kazandırmak adına İspanya’nın Sevilla kentinde 01-06 Kasım 2017 tarihlerinde 5 gün süreyle alınacak olan “Emotional Ecology” kursudur.

2.Faaliyet: Öğretmen+aile+öğrenci arasınde genel iletişim becerilerinin geliştirilmesi için Slovenya’da 13-19 Mayıs 2018 tarihlerinde 7 gün süreyle alınacak olan “Developing Effective Comminication Skills” dir.

3.Son faaliyet ise: Ailelerin çocuklarıyla iyi ilişkiler geliştirebilmelerine yönelik 01-06 Nisan 2018 tarihleri arasında yine İspanya’nın Sevilla kentinde 5 gün alınacak olan “Parents and Teachers Builds Bridges” ebeveyn eğitimidir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.12.2017 - Güncelleme: 09.04.2023 17:40 - Görüntülenme: 525
  Beğen | 1  kişi beğendi