ERKEN OKUL TERKİNİ ÖNLEMEK İÇİN OKUL TEMELLİ YAKLAŞIMLAR

Erken Okul Terkini Önlemek İçin Okul Temelli Yaklaşımlarına katılan okullar

Proje numarası:2015-1-TR01*KA101-0188862

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanarak 2015 Başvuru döneminde başvurusu yapılan “Erken Okul Terkini Önlemek İçin Okul Temelli Yaklaşımlar” isimli Ana Eylem-1 Bireylerin öğrenme hareketliliği, Okul Eğitimi Personeli Hareketliliği Projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Okulumuz ile birlikte toplam 10 ayrı İlk ve Ortaokulun ortaklığında gerçekleştirilecek olan proje kapsamında proje ortağı Okul müdürlüklerinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden 60 ayrı personel yurt dışında profesyonel kurumlarca hazırlanan eğitim faaliyetlerine katılacaklar.

Avrupa Komisyonu Eğitim Ve Kültür Fonları Kapsamında yürütülen ve ülkemizde Türkiye Ulusal Ajansı tarından koordine edilen Erasmus+ programı kapsamında Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projeleri arasında ülke genelinde başvurusu yapılan 1797 proje arasından Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilerek bütçe tahsisi yapılan 88 proje arasında; İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz AR-GE birimi proje ekibince hazırlanan 201-1-TR01-KA101-018862 sözleşme numaralı ve  “Erken Okul Terkini Azaltmak İçin Okul Temelli Yaklaşımlar” isimli projemiz 116.500 € bütçesi ile kabul edilen ikinci en yüksek bütçeli proje olarak uygulanmaya başlamıştır.

Okullarımızda yaşanan devamsızlık sorununun ortaya çıkmasına sebep olan problemlere yönelik, yerinde personel eğitimlerine katılarak alınacak eğitim doğrultusunda ortak okullarımızda düzenlenecek yerel eğitim faaliyetleri aracılığıyla devamsızlık sorununu azaltmak amacıyla hazırlanan proje ile  içinde bulunduğumuz eğitim öğretim dönemi sürecinde farklı dönemlerde;

Malta’da “´Uyum ve Öğrenme – sınıf yönetimini ve arabuluculuk tekniğini kullanarak erken okul terkinin azaltılması”

Hollanda’da “´Öğrencileri zorunlu eğitimlerini tamamlamaları için nasıl motive etmeli. Hayat boyu öğrenme toplumunda erken okul terkini önlemek için yenilikçi öğrenme ve öğretme metotları”

İtalya’da “´Erken okul terkini önlemek için duygusal ilişkiler kurma”

Konularında proje eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

Planlanan her bir ülkedeki eğitim faaliyetlerinde okulumuzda da dahil olmak üzere her bir ortak okul müdürlüğünü temsilen 2’şer personel katılacaktır.

Proje Uygulama Ortağı Okullar

• M.Selahattin Çolak İlkokulu